Prednosti spletnih mest z malimi oglasi

Spletna mesta s klasičnimi malimi oglasi so na voljo za prikazovanje oglasov podjetij in posameznikov za trženje izdelkov in storitev na spletu. Zaradi njihove številne uporabe so takšna spletna mesta trenutno najbolj obiskana.

Uporabno za oglaševalce

Spletna mesta z malimi oglasi so zelo striktna pri kategoriziranju objavljenih oglasov. Za postavitev želenih oglasov imajo različne kategorije. Recimo: neka oseba želi prodati svoje staro kolo, zato objavi svoj oglas v rubriki »rabljena kolesa«, tako da lahko kupec ob obisku spletnega mesta, v ustrezni kategoriji na osnovi podanih informacij to kolo tudi najde.

Iskanje malih oglasov je na takšnih straneh s podanimi informacijami relativno enostavno. Kot sem že omenil, ni v kakršnem koli poslu nobenega posrednika. Vsi nakupi in prodaje so neposredno sklenjeni med prodajalcem in kupcem. Torej, dobiček se deli enako, namesto da bi ga računala tretja oseba.

Spletna mesta z malimi oglasi lahko objavljajo oglase bodisi brezplačno bodisi po mejnih stroških, ki jih potrdi ob ali po objavi kateri koli oglaševalec. Prav zato so taka spletna mesta priljubljeni oglaševalski prostor za vse. Velike trgovine lahko prav tako oglašujejo svoje po sezonske razprodaje na takih spletnih mestih in tako dosežejo takojšen odziv rednih uporabnikov interneta.

Uporabno za kupce

Mali oglasi na spletu so običajno razvrščeni po izdelkih, lokaciji in ceni. Uporabnik lahko tako obišče spletni oglasnik in izbere različne možnosti, da doseže čim boljši zaključek svojega iskanja. Ko išče na primer obiskovalec v Ljubljani različne izdelke, lahko enostavno klikne na oglase z lokacijo v Ljubljani in se mu prikažejo vsi izdelki na voljo v tej regiji. Takšna razvrstitev je seveda zelo dobrodošla, saj zelo olajša iskanje vsakemu obiskovalcu.

Kupci lahko izboljšajo svoje iskanje tudi tako, da razvrstijo oglaševane izdelke ali storitve po ceni – na primer od najnižje cene naprej. Nekateri kupci smo namreč zelo nestrpni pri iskanju in če ne najdemo ustreznih rezultatov iskanja v čim krajšem času, se enostavno premaknemo na druge spletne oglasnike, ki so bolj prilagodljivi in fleksibilni.

Spletni mali oglasi omogočajo zelo hiter pretok storitev. Kupec lahko hitro in enostavno stopi v stik s prodajalcem preko brezplačnih spletnih mest z malimi oglasi.

Uporabno za spletna mesta z malimi oglasi

Spletne strani z malimi oglasi so lahko tudi za njihove lastnike profitne. Čeprav je lahko cena za mali oglas precej skromna, so dobički lahko še vedno visoki. To velja seveda, če je oglaševanje na taki spletni strani številno in ima spletna stran veliko število uporabnikov.

Na splošno velja, da mali oglasi na spletu pomagajo ustvariti dobičkonosno situacijo za vse!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja